Yeni
Yükleniyor..

Dügün Tv Çine İzle

Biberiye çayının faydaları

Ferahlatan kokusunun yanı sıra insan sağlığı için önemli birçok faydası ile sevilen şifalı bitki türlerinden olan biberiyeden günümüzde pek çok alanda yararlanılır. Kozmetik ve sağlık sektöründeki çok sayıda ürünün temel içeriklerinden birisi olarak kullanılan biberiye, aynı zamanda sofralarda da yerini alır. Doğada yapraklarını dökmeyen, sevimli ve kısa boylu bir bitki halinde karşımıza çıkan biberiye, çoğu yemekte lezzet verici özelliği ile tercih edilir. Ülkemizde neredeyse her bölgede yetiştirilen ve bu nedenle istenilen her an kolaylıkla temin edilebilen bu bitki, nane ile uzaktan akraba olup, çam ağacını andıran yapraklarıyla bilinir.

Bitkisel Tedavi Yöntemi Olarak Biberiye
Günümüzde birçok rahatsızlıkta kullanılan bitkisel tedavi yöntemleri arasında ön planda bulunan biberiye, sindirim sistemi ve mide problemleri için ideal bir bitkidir. Hazımsızlık gibi oldukça rahatsız edici sıkıntılarda belirtileri hafifletici etkisiyle tercih edilebilen bu bitki, aynı zamanda hafızayı güçlendirici etkisi ile de bitki bilim uzmanları tarafından tavsiye edilir. Konsantrasyonu arttıran ve toksinlerin hızlı bir şekilde vücuttan atılmalarına imkân veren biberiye, kabızlığı da gidererek olası bir basur probleminin önüne geçebilir.

Özellikle pek çok hastalığın kapımızı çaldığı soğuk kış aylarında bağışıklık sistemi ve metabolizmayı güçlendiren etkisi ile bu bitki, kan dolaşımını arttırarak damar tıkanıklıklarını önler. Bu sayede kalp ya da beyin gibi değerli organlara çok daha rahat bir şekilde kan pompalanabilmesine olanak sağlar ve bu organlar üzerinde koruyucu etki gösterir. Şiddetli baş ağrılarını ve kronik migreni hafifleterek hastaları rahatlatan biberiye, stresi azaltmasıyla da kişilere huzur verir.

Biberiye Bitkisi Hangi Şekillerde Kullanılabilir?
Bitmek bilmeyen faydaları ile bitkisel tedavi yöntemleri içerisinde en popülerlerinden birisi olan biberiyeyi farklı şekillerde tüketebilme imkânı vardır. Doğrudan çiğ olarak yenebilen biberiye, et ve sebze yemeklerinin yanı sıra salatalara ya da bir kâse yoğurt içerisine atılarak da tüketilebilir. Ancak biberiye bitkisinden en iyi oranda fayda sağlamak isteyen kişilere kesinlikle biberiye çayı içmeleri önerilir. Çünkü biberiye çayının faydaları, ot şeklinde tüketimine nazaran çok daha yüksektir.

Biberiye Çayının Faydaları Nelerdir?
Biberiye çayının faydaları içerisinde ilk sırada; sahip olduğu bol miktarda demir ve kalsiyum sayesinde hem kemik hem de eklemleri güçlendirmesi gelir. Antioksidanları ile kanser hücrelerine karşı savaşabilen biberiye çayı, beyin fonksiyonlarını olumlu şekilde etkileyerek Alzheimer hastalığında destekleyici tedavi yöntemi olarak kullanılır. Çeşitli kanser türlerine vücudun daha fazla direnç gösterebilmesini mümkün kılan biberiye çayının faydaları arasında soğuk algınlığı ya da nezleye neden olan bakterilerin vücuda yerleşmelerini engellemesi de bulunur. Depresyon belirtileri gösteren kişiler düzenli olarak biberiye çayı tükettiklerinde kendilerini çok daha mutlu hissettiklerini fark edebilirler.

Biberiye çayı sinirleri yatıştırarak özellikle bu nedenle meydana gelen baş ağrılarında tedavi edici etki sağlar. Sakatlanmalardan sonra oluşan kas ağrılarında kas gevşetici özelliğiyle biberiye çayı içildiği andan yaklaşık 1 saat sonra etkisini göstermeye başlayabilir. Romatizma ağrılarında, mide ekşimesinde ve ağızda çeşitli sebeplerle oluşan bakterilerde iyileştirici özelliği bulunan biberiye çayının faydaları doğru şekilde hazırlanması ve tüketilmesi ile artabilir.
Biberiye Çayı Nasıl Hazırlanır?
Egzama gibi cilt rahatsızlıklarının yanı sıra diş ağrıları ve gut hastalığına da iyi geldiği bilinen biberiye çayını hazırlamak için gereken tek şey; kaliteli ve kurutulmuş biberiye yapraklarıdır. Tamamen taze olarak hazırlanması gereken bu çayın tarifine göre, bir tutam biberiye otunu bir çay fincanı su içerisine attıktan sonra bir taşım kaynatmak ve kaynama işlemi başladığında altını kapatarak 10 dakika boyunca demlenmeye bırakmak gerekir. Son aşamada ise; bir tatlı kaşığı bal ile tatlandırılan biberiye çayı sıcak olarak içilebilir.

Biberiyenin çayını içmeyip daha farklı şekillerde tüketmek isteyenler, daha güçlü ve sağlıklı saçlar elde edebilmek için saç kürü olarak da kullanabilirler. Biberiye çayının faydaları saç üzerinde de kendini gösterir ve saç uzamasına katkı sağlayarak çok daha dayanıklı saç telleri oluşumuna destek verir.

Biberiye Çayının Saç İçin Faydaları
1990’lı yılların sonlarına doğru Amerikan Tıp Birliği’nin resmi dermatoloji dergisinde duyurulan bir araştırma sonuçlarına göre; bazı insan denekleri ile yapılan deneylerde biberiye çayının saç uzatma üzerinde çok olumlu etkisi olduğu ispat edilmiştir. Saç derisi sağlığını korumasıyla bilinen biberiye çayı, derideki ölü saç hücrelerini canlandırarak özellikle koparak dökülmelerin azalmasını sağlamaktadır. Biberiye çayının faydalarını saçlarında görmek isteyenler, haftada 1 kez banyo yaptıkları esnada şampuanladıkları saçlarını kaynatılmış ve sonrasında soğumaya alınmış biberiye suyuyla durulama işlemini gerçekleştirebilirler. Biberiye çayının saç için düzenli şekilde kullanıldığında sağladığı bir diğer fayda da; kepek oluşumunu önlerken var olan kepek sorununu gidermesi olarak belirtilebilir.
Google Plus'da Paylaş

Yazar fotoahmet

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 comments :

Yorum Gönder